18/2/13

Ο μεγαλύτερος εχθρός μας

Ο Κολοκοτρώνης δεν μπορούσε να κόψει την πίπα και μια μέρα που καθόταν στη ακροθαλασσιά και σκεφτόταν τα παλιά,αποφασισμένος την πέταξε στην θάλασσα λέγοντας.
Βρε Θοδωρή εσυ νίκησες τους Τούρκους και δεν μπορείς να νικήσεις τον εαυτό σου;

Μην ακούτε τις κασσάνδρες

Εστιάστε στην παρουσία και όχι στην απουσία των πραγμάτων που θέλετε διότι όταν εστιάζουμε στην απουσία ενός πράγματος, στέλνουμε δονήσεις στο σύμπαν που αφορούν την απουσία του.
Το σύμπαν δεν αναγνωρίζει την πραγματικότητα την εκλαμβάνει μόνο από τις δονήσεις που προέρχονται από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.
Εάν για παράδειγμα συνεχώς σκεφτόμαστε πως δεν έχουμε να πληρώσουμε το ένα ή το άλλο,τότε
συνεχώς θα μας έρχονται λογαριασμοί που δεν θα έχουμε να πληρώσουμε.
Όταν όμως σκεφτόμαστε τον εαυτό μας σε αφθονία-φτιάχνοντας μια πραγματική διάθεση εφορίας
μέσα στην σκέψη μας,που θα είχαμε σε περίπτωση αφθονίας -τοτε θα δούμε να μας έρχονται αγαθά από το πουθενά.
Τα χρήματα και η υγεία είναι δύο θέματα που από ανέκαθεν οι άνθρωποι εστίαζαν σε αυτά.
Ετσι θα ακούσουμε ανθρώπους να λένε πως πάντα εύχονταν και ζητούσαν πολλά χρήματα και καλή υγεία και ακόμα δεν έχουν εκπληρωθεί οι επιθυμίες τους.
Πως συμπίπτει λοιπόν αυτό με το ζητήστε και θα το βρείτε που δίδασκε ο Ιησούς;
Η απάντηση είναι απλή.
Ζητάμε κάτι χωρίς εκ των προτέρων να έχουμε καταλήξει τι ακριβώς θέλουμε και τι δεν θέλουμε.
Κι ακριβώς τον ίδιο χρόνο που ζητάμε κάτι,τα αρνητικά συναισθήματα παίρνουν σαφή θέση και στέλνουν δονήσεις σχετικά με την αντίθεση μας σε αυτό που θέλουμε με αποτέλεσμα οι δονήσεις να μπερδεύονται και να στέλνονται αντίθετες ή συγκεχυμένες
Επιλέγουμε λοιπόν τη σκέψη μας ξεκάθαρα και για ποιό δυνατή έλξη της επιθυμίας μας την γράφουμε σε ένα χαρτί.
Η μαγική συνταγή της κάθε επιθυμίας μας είναι να είμαστε σαφείς σε αυτό που θέλουμε χωρίς αρνητικές παρεμβάσεις του εαυτού μας ή τρίτων και να είμαστε γνώστες ότι η επιθυμία που γράφεται και ζητήται ξεκάθαρα θα εισακουστεί.
Ξεκινάτε λοιπόν και γράφετε για ένα θέμα που θέλετε και σε κάθε πρόταση η σκέψη σας να προσδιορίζεται απο τα συναισθήματά σας.
Προσέξτε αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία διότι ο προσδιορισμός του συναισθήματος είναι που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι πραγματικά θέλετε και τι όχι.
Ψάξτε προτάσεις και σκέψεις που θα σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα και ταυτόχρονα απορίψτε τελείως τα συναισθήματα που σας κάνουν να νιώθετε άσχημα εκπαιδεύοντας έτσι τον εαυτό σας στην επιλογή των σκέψεων.
Θα πείτε τώρα:γιατί να νιώσω καλύτερα αν συνεχίσω να μην εχω αυτό που επιθυμω;
Το μυστικό όπως θα καταλάβατε βρίσκεται στο συναίσθημα.
Όταν νιώθετε καλύτερα για κάτι το οποίο επιθυμείτε ενεργοποιήτε δονήσεις που φέρνουν την επιθυμία σας στην πραγματικότητα.
Ανάλογα με τα αισθήματα μας αλλάζουν όλα γύρω μας.
Για να εναρμονιστούν με το συναίσθημά μας,πρόσωπα και καταστάσεις παίρνουν την μορφή που εμείς θέλουμε διότι οι σκέψεις μας μπορούν να επιρρεάσουν τα πάντα γύρω μας.
Βγάλτε λοιπόν τους περιορισμούς απο την ζωή σας διότι σας εμποδίζουν να πάρετε έγκαιρα αυτό που θέλετε και ζητάτε ξανά και ξανά πιστεύοντας πως δεν βρίσκετε ανταπόκριση και είστε αποκομμένοι.
Εάν έχετε αντικρουόμενα συναισθήματα σε μια επιθυμία μην την απορρίπτετε.
Εκδηλώστε τη και βάλτε την στην άκρη του μυαλού σας σίγουροι ότι το σύμπαν θα ευθυγραμμίση τις καταστάσεις προς το συμφέρον σας και σε χρόνο ανύποπτο η επιθυμία σας θα εκδηλωθεί.
Αρκεί να αντικαταστήσετε την υπερβολική προσδοκία με υπομονή και σιγουριά ότι αυτην την στιγμή είσαστε καλά και χωρίς αυτό που επιθυμείτε αλλά θα το αποκτήσετε όταν θα είστε σίγουροι γι αυτο.
Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο πάνω σε θετικές δηλώσεις και προχωρήστε ξεσκαρτάροντας τις αρνητικές σκέψεις.
Οι αρνητικές σκέψεις είναι συχνά τόσο ύπουλες!
Εισβάλουν στο μυαλό και εδραιώνουν την θέση τους κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε,έτσι αλλάζουν την πορεία της ζωής μας προς το χειρότερο και ενω εμείς κάνουμε τις προσευχές μας,αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που τις εμποδίζει να εκπληρωθούν.
Ξεκαθαρίστε λοιπόν τι θέλετε και τι δεν θέλετε και κάνετε δηλώσεις σχετικά με τις επιθυμίες σας.
Μην αφήνετε χώρο ούτε σε μία μικρούλα άρνηση της επιθυμίας σας ούτε σε ένα μικρό <<δεν>>.
Διώξτε το από την σκέψη σας όσο είναι ακόμη πολύ μικρό διότι το αρνητικό συναίσθημα όταν εδραιωθεί έχει την δύναμη να σε κάνει να πιστεύεις πως η άσχημη κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει.
Η ,,ΚΑΘΑΡΗ ΓΝΩΣΗ,, της επιθυμίας η αισιοδοξία για την εκπλήρωσή της το αίσθημα πως νιώθω υπέροχα με αυτό που ζητώ και η σιγουριά πως έτσι κι αλλιώς θα μου δοθεί καθως και η ετοιμότητα που βρισκόμαστε για να το δεχτούμε όταν έρθει σε μαςείναι τα βασικά στοιχεία που χρειαζόμαστε.
Φιλοι μου καλή επιτυχία στις προσδοκίες σας..
Μην ακούτε τις κασσάνδρες του μυαλλου σας ή των γύρω σας και προχωρείστε με πίστη.
Ζητείστε και θα το έχετε!!!
 

Ο περίφημος Μύθος του Σπηλαίου από τον Πλάτωνα που σου «ανοίγει» το μυαλό

Ο μύθος αυτός διηγείται πως ένας μακρύς διάδρομος καταλήγει σε ένα σκοτεινό σπήλαιο, κάτω από τη γη, όπου βρίσκονται από την παιδική τ...