4/3/13

Γιατί τρώμε όταν δεν πεινάμε;

Θα φανεί προκλητικό φίλοι μου να μιλάμε για ένα τέτοιο θέμα στην Ελλάδα της κρίσης όπου κάθε μέρα λυποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία από την πείνα, όπου αμέτρητες οικογένειες δεν έχουν το καθημερινό φαγητό στο τραπέζι κι όμως αυτό το θέμα του υπερβολικού κορεσμού υπάρχει για πολλούς ανθρώπους ακόμα και σήμερα υπό αυτές τις συνθήκες.
Πόσα εκατομμύρια άνθρωποι δεν προσπαθούν να χάσουν βάρος και όταν μετά από πολύ κόπο και εξαντλητικές δίαιτες χάσουν τα κιλά που θέλουν κι ενώ έχουν πληρώσει αμέτρητα ποσά σε ινστιτούτα αδυνατίσματος, τα ξαναπαίρνουν με τόση ευκολία;
Εάν φίλοι μου τα κονδύλια που χαλάει ο κάθε ένας για να πληρώσει τα ινστιτούτα και τους διατροφολόγους του προκειμένου να γίνει αδύνατος τα διέθεται σε δύο ή τρείς άπορες οικογένειες,δεν θα υπήρχε το φαινόμενο της πείνας.
Δεν θα μιλήσομε εδώ για τα άτομα που το βάρος τους είναι αποτέλεσμα ορμονικών διαταραχών ή κάποιας πάθησης.
Εδώ μιλάμε για το ......
_Σούζη τρώς
 _Δεν τρώω μόνο νερό πίνω
_Αστα αυτά Σούζη τρώς
(130 κιλά η Σούζη).
Μιλάμε λοιπόν για ανθρώπους που το σωματικό τους βάρος είναι αποτέλεσμα πολυφαγίας.
Φίλοι μου εάν είστε από τα άτομα που τρώνε υπερβολικά πρίν αρχίσετε κάποια δίαιτα ή εξαντλητική γυμναστική,αναρωτηθείτε γιατί τρώτε.
Τι είναι αυτό που σας οδηγεί στο ψυγείο κατά την διάρκεια της νύχτας;
ποιό είναι αυτό το συναίσθημα που νιώθετε κάθε φορά πριν νιώσετε πείνα;Αφουγκραστείτε τον εσωτερικό σας κόσμο.Νιώθετε όμορφα όταν τρώτε,σίγουρα όμως είχατε ένα διαφορετικό συναίσθημα πριν πεινάσετε.
Ας δούμε τώρα μαζί μερικές από τις περιπτώσεις που μας οδηγούν να τρώμε υπερβολικά.
Θα ξεφύγουμε λίγο από το θέμα φαγητό και θα κάνουμε την εξής ερώτηση.
Εχω κάποιον να με αγαπάει και να ανταποδίδω την αγάπη του;όταν είμαστε μωράκια η μαμά μας έδειχνε την αγάπη της με την προσφορά φαγητού ή διάφορων γλυκών,κι όταν τρώγαμε όλο το φαγητό μας μας αγγάλιαζε και μας φιλούσε;
Αναρωτιέστε αν τρώγοντας και ξανατρώγωντας ψάχνετε κάποιον να σας αγαπάει όπως η μαμά σας;
Και πόσες φορές όταν βρεθήκατε σε φάσεις χωρισμού δεν πήρατε μπροστά σας το κουτί με τα γλυκά;
Μία άσχημη εμπειρία δεν μετριάζεται όταν βρεθούμε μπροστά στο τραπέζι με το φαγητό ή το γλυκό όπως τότε που είμασταν μικράκια και για να μην κλαίμε παίρναμε μπόνους το γλυκάκι;
Είναι τόσες πολλές οι περιπτώσεις που τρώμε χωρίς να πεινάμε που σίγουρα θα πείτε όχι εγώ δεν τρώω γιατί θέλω κάποιον να με προσέξει ή να με αγαπάει διότι η ζωή μου είναι πλήρες και έχω και μια όμορφη σχέση.
Πολύ ωραία έχεις μια όμορφη σχέση αλλά ψάχνεις διαρκώς στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα για να δείξεις την αγάπη σου φτιάχνεις ένα όμορφο γεύμα στον αγαπημένο σου μαζί με ενα χορταστικό γλυκό κι αυτός την επαύριο για να σου δείξει την δική του αγάπη σε πηγαίνει σε ένα καλό εστιατόριο.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που παντρεύονται και ζουν αρμονικά παίρνουν σημαντική αύξηση βάρους.
Ταίζουμε τον αγαπημένο μας διότι υποσυνείδητα τον θέλουμε παχουλό επειδή η ύπαρξη του βάρους σε ένα σώμα αυτόματα συνδέεται με την μη αποδοχή του από το σύνολο.
Αλλά και αντίστροφα πολλοί ερωτευμένοι άντρες προτρέπουν τις γυναίκες τους να τρώνε λέγοντάς τους πως τους αρέσουν τα πιασιματάκια και όλο αυτό το ψέμμα οδηγεί πολλές ευκολόπιστες γυναίκες σε περιττά κιλά΄.
Αλλες φορές πάλι ξυπνούν απότομα από τον λήθαργό τους όταν ο έρωτας του αντρός τους έχει τελειώσει και το ενδιαφέρον του έχει στραφεί προς κάποια άλλη γυναίκα που κατά παράξενο τρόπο είναι πιό κομψή και πιό αδύνατη.
Τι είναι αυτό το οποίο οδηγεί τις γυναίκες να παραταίζουν τους άντρες τους και τους άνδρες να ψεύδονται πως τους αρέσουν οι παχουλές;ΦΥΣΙΚΆ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΛΈΝΕ ΑΛΉΘΕΙΑ ΌΜΩς ΈΧΟΥΝ ΕΞΑΡΧΉς ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΉ.
Θα γράψω ένα τετράστιχο από ένα τραγούδι που θα σας εξηγήσει την καθαρή αιτία.
<<Ασχημη τηνε θέλω εγώ την αγαπητικιά μου να μην αρέσει κανενός νάναι μοναχη-κιά μου>>
Οπότε φτάνουμε στο θέμα της πίστης.Φοβόμαστε πως κάποιος άλλος θα διεκδικήσει το αγαπημένο μας πρόσωπο και προσπαθούμε να το κάνουμε να μην είναι επιθυμητό αλλά με αυτό τον τρόπο στο τέλος δεν το επιθυμούμε ούτε εμείς οι ίδιοι.
Πολλά άτομα παραπονιούνται ότι δεν έχουν κάποιο τέτοιο θέμα με το φαγητό αντίθετα η ζωή τους είναι πολύ γεμάτη με κοινωνικές εκδηλώσεις που συνοδεύονται με φαγητό και ποτό σε διάφορα μέρη κι αυτός είναι ο λόγος της παχυσαρκίας τους.
Σε αυτήν την περίπτωση φίλοι μου μην διασκεδάζετε με το φαγητό.Αν ο χώρος που βρίσκεστε έ
χει αίθουσα χορού τρώτε πιό λίγο και χορέψτε πιό πολύ αν έχει καλή μουσική μείνετε και απολαύστε τους ήχους ή συζητήστε με την παρέα σας βάζοντας εξ αρχής στο πιάτο σας την σωστή για εσάς ποσότητα.
Ψάξτε μέσα σας με ειλικρίνεια και δείτε αν κάποιος από τους λόγους που σας κάνει να τρώτε είναι καθαρός μπροστά σας αν όχι ψάξτε τον σιγουρα θα τον βρείτε να παίζει κρυφτό στο υποσυνήδειτό σας.Εντοπίστε τον και επαναπρογραμματίστε τον εαυτό σας στα συναισθήματα που σας κάνουν να θέλετε να τρώτε αλλόγυστα.Είναι το πρώτο βήμα πριν αρχίσετε δίαιτα.
Και να θυμάστε όταν δεν πεινάμε ότι βάζουμε στο στομάχι μας είναι σκουπίδια.
Καλύτερα να το προσφέρουμε σε κάποιον που το χρειάζεται παρά να το φάμε.

Ο περίφημος Μύθος του Σπηλαίου από τον Πλάτωνα που σου «ανοίγει» το μυαλό

Ο μύθος αυτός διηγείται πως ένας μακρύς διάδρομος καταλήγει σε ένα σκοτεινό σπήλαιο, κάτω από τη γη, όπου βρίσκονται από την παιδική τ...