3/3/13

Μείνετε πιστοί μόνο στον εαυτό σας

Αφήνουμε τις ανέσεις μας να μας καθοδηγούν αδιαφορώντας αν με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τους λίγους και ισχυρούς να καταστρέφουν το περιβάλλον για να ενισχύουν τις τσέπες τους.
Οι ανέσεις φροντίζουν- όταν το χέρι μας οδηγηθεί στις κάλπες-να επιβάλλουν αρχηγούς που έχουν προηγουμένως φροντίσει να μας δημιουργήσουν πλάνες σχετικά με την ασφάλεια της άνεσής μας.
Η αδιαφορία μας για το γενικό μέλλον της ανθρωπότητας είναι έκδηλη σε κάθε αναμέτρηση
Ολοι μιλούν για το γενικό καλό και όλοι  μας κατευθείνουν να μεγαλώσουμε τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Πλησιάζουμε σε μιά κρίσιμη καμπή της ανθρωπότητας και είναι καιρός να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.
Να σταματήσουμε να οδηγούμαστε από άλλους όποιοι κι αν είναι αυτοί.
Όλοι μας μαθαίνουν να παλεύουμε δήθεν για να αποκτήσουμε ανέσεις και επιτυχία από τους γονείς μας ως τους δασκάλους μας όμως κανένας από αυτούς δεν μας έμαθε πως θα νιώθουμε προσπαθώντας να φτάσουμε εκεί και κυρίως κανένας δεν μας έμαθε τι θα κάνουμε όταν φτάσουμε.
Πώς θα αισθανόμαστε;
Θα είμαστε γεμάτοι ή κενοί;
Τι σημασία μπορεί να έχει η επιτυχία μπροστά στη ευτυχία της κάθε στιγμής από την στιγμή που γεννιέσαι ως που φεύγεις;
Προσπαθούμε να γεμίσουμε το κενό μας με όλο και περισσότερα υλικά αποκτήματα όλο και πιό μεγαλύτερα ή καλύτερα από αυτά των άλλων,ή γεμίζουμε την ζωή μας με διεγερτικές δραστηριότητες;
Αν επιλέξουμε να είμαστε ευτυχισμένοι αντί να φαινόμαστε καλοί στα μάτια των άλλων τότε η ζωή μας θα είναι πιό ομαλή διότι το σύμπαν είναι συντονισμένο με την αγάπη την χαρά και την ελευθερία.
Αν μένουμε πιστοί στον εαυτό μας τιμώντας τα δικά μας αισθήματα και επιθυμίες,τότε ζούμε την ζωή που ανήκει αληθινά σε εμάς μια ζωή που θα γίνεται όλο και πιό χαρούμενη στοργική αυθεντική πλούσια και γεμάτη νόημα.

Ο περίφημος Μύθος του Σπηλαίου από τον Πλάτωνα που σου «ανοίγει» το μυαλό

Ο μύθος αυτός διηγείται πως ένας μακρύς διάδρομος καταλήγει σε ένα σκοτεινό σπήλαιο, κάτω από τη γη, όπου βρίσκονται από την παιδική τ...