21/2/13

Ακόμα κι όταν έρθει κάτι αρνητικό στην ζωή σας δέστε το σαν εμπειρία..

Δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε την πραγματική αίσθηση που μας δίνει η ελευθερία αν προηγουμένως δεν είχαμε βιώσει την σκλαβιά.
Δεν θα νιώθαμε πόσο πολύτιμη είναι η υγεία μας αν δεν είχαμε έστω και μια φορά αρρωστήσει.
Για να επιλέξω κάτι οφείλω να γνωρίζω το αντίθετό του .
Δεν υπάρχουν εχθρικές καταστάσεις ή εχθρικοί άνθρωποι.Όλα συνεργάζονται σε αυτόν τον κόσμο
και ακόμα και οι άνθρωποι που μας πληγώνουν είναι εδώ μπροστά μας για να αυξήσουν τις εμπειρίες μας,και να μας κάνουν δημιουργικούς στην επιβίωση.
Η έντονη σκέψη που αφιερώνουμε σε κάτι και προσκολούμαστε σε αυτό γίνεται εμπειρία όταν βλέπουμε με την φαντασία κάτι που θέλουμε και λέμε ναι το θέλω.Όμως ακόμα κι όταν βλέπουμε με την φαντασία μας κάτι που δεν το θέλουμε και λέμε οχι αυτό δεν θέλω να μου συμβεί,τότε κι αυτό συμβαίνει.
Να λοιπόν πως θα αποτρέψουμε τις αρνητικές εμπειρίες από την ζωή μας! Με τον μόνο τρόπο που έχουμε προικιστεί από την φύση ως άνθρωποι.Να αδειάζουμε το μυαλό μας τελείωςκαι να το ξαναγεμίζουμε με τις σκέψεις που αρέσουν σε μας.
Ετσι μπορείτε να οραματιζόσαστε τις καταστάσεις που θέλετε να βιώσετε ΜΕ ΕΙΚΌΝΕς ΜΕ ΉΧΟΥς ΚΑΙ ΜΕ ΚΆΘΕ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΑ ΝΑ ΠΑΊΖΕΤΑΙ ΞΑΝΆ ΚΑΙ ΞΑΝΆ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΊΑ ΣΑς ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗς ΖΩΗς ΣΑς και σύντομα ότι οραματίζεστε θα έρθει σαν εμπειρία.
Ετσι κάθε φορά που μια εστιασμένη σκέψη σας  πραγματοποιήται θα αποκτάτε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να πετύχετε δονητικούς συνχρονισμούς με όσα ζητάτε ξέροντας πως όταν εστιάσετε την προσοχή σας σε αυτό που θέλετε θα εμφανίζονται στην ζωή σας άνθρωποι και καταστάσεις που θα σας φέρνουν σε επαφή με την εκάστοτε δόνησή σας.
Αναρωτιέστε πως θα ξέρετε σε τι δονητική κατάσταση βρίσκεστε όταν το μυαλό σας είναι γεμάτο με πολλές και μπερδεμένες σκέψεις;
Παρατηρήστε πως νιώθετε στην εκάστοτε στιγμή.
Αν αυτό που νιώθετε είναι χαρά,η δονητική σας κατάσταση είναι χαρά,αν νιώθετε απογοήτευση τότε η δονητική σας κατάσταση είναι απογοήτευση.
Όλα τα συναισθήματα είναι δεκτά στο σύμπαν και συνχρονίζονται δονητικά με αυτό.
Γι αυτό κάνετε τις επιθυμίες σας συγκεκριμένες νιώστε τες δυνατά και αφήστε τις στον δημιουργό μας έχοντας εκ των πρωτέρων το αίσθημα της ικανοποίησης που θα νιώθατε με την υλοποίησή τους.
Να έχετε τις αισθήσεις σας σε εγρήγορση (κοινώς τα μάτια σας ανοικτά)όταν εμφανιστεί το ζητούμενο στην ζωή σας να μπορείτε να το δεχτείτε διότι εάν τότε είσαστε σε διαφορετική δονητική κατάσταση και η επιθυμία σας έχει αλλάξει αυτό που έχετε ζητήσει θα υλοποιηθεί μεν αλλά εσείς δεν θα το προσέξετε ή ακόμα κι αν το δείτε ίσως δεν είστε σε θέση να το παραλάβετε.
Αυτό μερικές φορές συμβαίνει διότι οι χρόνοι του σύμπαντος δεν είναι οι ίδιοι με τους χρόνους της τωρινής μας διάστασης.
Σε κάθε σκέψη που δημιουργείται στο μυαλό μας περνάμε σε ένα καινούργιο διάστημα γι αυτό φροντίζετε στους οραματισμούς σας να βάζετε συνειδητά τον χρόνο η την ημερομηνία σε κάποια γωνιά της εικόνας σας, έχετε πιο πολλές πιθανότητες έτσι όταν θα έρθει αυτό που θέλετε να είναι μέσα στα χρονικά πλαίσια που βάζετε.
Προετοιμάστε λοιπόν με τις σκέψεις σας τις εμπειρίες της ζωής σας κι όσο πιό πολύ καταλαβαίνετε πως οι εμπειρίες έρχονται από την συνειδητή σας σκέψη τόσο πιό πολύ πετυχαίνετε την εφαρμογή τους.
Μόνο αν συνχρονίσουμε την σκέψη μας με την επιθυμία μας θα πετύχουμε όλα όσα θέλουμε χωρίς απογοήτευση εάν μας συμβεί κάτι αρνητικό.
Μην ξεχνάμε το γλυκό χρειάζεται το πικρό και το κρύο ειναι εξ΄ίσου όμορφο με την ζέστη.

 

Δώσε δύναμη στον συνάνθρωπό σου χωρίς να παίρνεις την δική του

Όταν βλέπεις κάποιον και σου ζητά βοήθεια είναι εύκολο να του απλώσεις το χέρι και να του πεις:είμαι εδώ θα σε βοηθήσω.
Υπάρχουν φορές που το κάνεις και χαίρεσαι πραγματικά,νιώθεις όμορφα και αγαπάς αυτόν που σε χρειάζεται.
Φαντάσου τώρα αυτό τον ίδιο άνθρωπο που σου άπλωνε το χέρι να εχει ανέλθει,να είναι στην κορυφή.
Εχεις την ίδια χαρά μέσα σου όταν τον βλέπεις επιτυχημένο;
Νιώθεις τα ίδια αισθήματα αγάπης ή υπάρχει κάποιο ακγάθι μέσα σου που τα ματώνει;
Μήπως υπάρχει ένα μικρό αίσθημα που σε κάνει να νιώθεις δεύτερος;
ένιωσες την ανάγκη να πείς:μπράβο,τα κατάφερες,είσαι άξιος ,έξυπνος, δυνατός και να πλυμμυρίζει αληθινή χαρά η καρδιά σου όταν το λες;ή μια κρυφή σκέψη θα πεί:τι ήθελα και σε βοήθησα και τώρα είσαι πάνω από μένα;
Φίλοι μου αγαπήστε τους ανθρώπους όταν είναι χαμηλά μα αγαπήστε τους ακόμα πιο πολύ όταν
δεν χρειάζονται την βοήθειά σας.
Η ισότιμη ανταλλαγή δύναμης φέρνει την ευημερία σε ένα περιβάλλον.
Όταν κοιτάμε στα μάτια τον συνάνθρωπό μας και του δίνουμε λίγη από την δύναμή μας η ζωή μας γίνεται καλύτερη.
Προσέχετε όμως.
Μην γίνετε δούλοι πολιτικών ηγετών προσφέροντας τους την δύναμή σας.
Αν κάποιος είναι πραγματικός ηγέτης έχει αρκετή δύναμη να προσφέρει και σε σας.
Δεν χρειάζεται την δική σας.
Οι πραγματικοί ηγέτες είναι δούλοι των πολιτών όχι το αντίστροφο.
Όταν κάποιος προσπαθεί να κάνει δούλους στο όνομα της εξουσίας τότε είναι ανάξιος για να κυβερνά.
Γι αυτό μην τους δίνετε την δύναμή σας αλλόγιστα μην την παραχωρείτε σε υποτιθέμενους αρχηγούς ή πνευματικούς ηγέτες.
Χρησιμοποιήστε την για να δυναμώσετε τα πεδία σας ως ύπαρξη και να ενδυναμώσετε συνανθρώπους σας ώστε να πάρετε πίσω το μερίδιό σας όταν σας επιστραφεί.

Ο περίφημος Μύθος του Σπηλαίου από τον Πλάτωνα που σου «ανοίγει» το μυαλό

Ο μύθος αυτός διηγείται πως ένας μακρύς διάδρομος καταλήγει σε ένα σκοτεινό σπήλαιο, κάτω από τη γη, όπου βρίσκονται από την παιδική τ...