2/10/18

Η τραγική αυτοθυσία του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας απέδωσε καρπούς


Παρέμεινε στο πόστο του στον πύργο ελέγχου παρά τον ισχυρό σεισμό






Η τραγική αυτοθυσία του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας απέδωσε καρπούς






Ένας νεαρός ελεγκτής κυκλοφορίας χαρακτηρίζεται ήρωας από τα Μέσα της Ινδονησίας, καθώς έμεινε στη θέση του για να σιγουρευτεί πως θα απογειωθεί με ασφάλεια ένα αεροπλάνο, χάνοντας τελικά τη ζωή του.
Ο 21χρονος Anthonius Gunawan Agung εργαζόταν στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Mutiara SIS Al-Jufrie στο Παλού της νήσου Σουλαουέσι όταν χτύπησε ο καταστροφικός Εγκέλαδος των 7,5 Ρίχτερ που έχει διεκδικήσει ήδη βαρύτατο φόρο αίματος.
Ο σεισμός άφησε βαθιές ρωγμές στον διάδρομο απογείωσης και η Πτήση 6321 της Batik Air ήταν έτοιμη για απογείωση, με εκατοντάδες επιβάτες εντός της. Την ώρα που οι συνάδελφοί του έτρεχαν να σωθούν από τον σεισμό, καθώς άνοιξε και το έδαφος κάτω από τον πύργο ελέγχου, εκείνος έμεινε πίσω για να φύγει με ασφάλεια το αεροπλάνο.
Η γενναία πράξη του ίσως και να έσωσε τις ζωές των επιβατών, σε μια πόλη που θα χτυπιόταν λίγο αργότερα και από τσουνάμι που προκάλεσε κύματα 6 μέτρων. Μόλις απογειώθηκε το αεροπλάνο, ο πύργος άρχισε να κλυδωνίζεται επικινδύνως, αναγκάζοντας τον τραγικό άντρα να πηδήξει από το παράθυρο του τέταρτου ορόφου.
Ο Anthonius υπέστη σοβαρά τραύματα και εξέπνευσε πριν φτάσει το ελικόπτερο που θα τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο εκπρόσωπος της AirNav Indonesia, Yohannes Sirait, δήλωσε πως η απόφαση του Agung του στέρησε τη ζωή, έσωσε όμως τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων.
Ο νεαρός άντρας ενταφιάστηκε με στρατιωτικές τιμές και ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων έσπευσε να αποχαιρετίσει έναν πολύ διακριτικό ήρωα της καθημερινότητας…

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/


Ο περίφημος Μύθος του Σπηλαίου από τον Πλάτωνα που σου «ανοίγει» το μυαλό

Ο μύθος αυτός διηγείται πως ένας μακρύς διάδρομος καταλήγει σε ένα σκοτεινό σπήλαιο, κάτω από τη γη, όπου βρίσκονται από την παιδική τ...