3/7/14

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΙΚΙΛ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

 

«Ελάτε να φτιάξουμε ισλαμικό κράτος»

Χωρίς να υπάρξει συμφωνία για το νέο πρόεδρο του Σώματος ολοκληρώθηκε η πρώτη σύνοδος του νέου Κοινοβουλίου στο Ιράκ, την ώρα βέβαια που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη συγκρούσεις και ο ηγέτης των τζιχαντιστών απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε μουσουλμάνους να μεταβούν στο Ιράκ και τη Συρία για να βοηθήσουν στην ίδρυση ισλαμικού κράτους.
Αυτά είναι τα όνειρα των τζιχανιστών. Πορτογαλία και Ισπανία να γίνουν «Ανταλούς», και ολόκληρα τα Βαλκάνια «Ορόμπα» (μεταξύ άλλων...) Αυτά είναι τα όνειρα των τζιχανιστών. Πορτογαλία και Ισπανία να γίνουν «Ανταλούς», και ολόκληρα τα Βαλκάνια «Ορόμπα» (μεταξύ άλλων...)Αυτή την ώρα επέλεξε και ο ηγέτης των κουρδικών περιοχών, Μασούντ Μπαρζανί, να ανακοινώσει την πρόθεσή του για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία.
«Λύεται αυτή η συνεδρίαση και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αν υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου του νέου ιρακινού Κοινοβουλίου, Μέχντι αλ-Χαφίντ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Βουλή θα συνεδριάσει εκ νέου σε μία εβδομάδα, αν υπάρξει συμφωνία. «Δεν υπήρξε συμφωνία για τον πρόεδρο. Δεν υπήρξε επίσης απαρτία ούτε συμφωνία για τους υποψηφίους», πρόσθεσε ο αλ-Χαφίντ.
Στους «επίλεκτους»
Χθες, ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, απηύθυνε έκκληση στους απανταχού μουσουλμάνους να μεταβούν στο Ιράκ και τη Συρία για να βοηθήσουν στην ίδρυση ενός ισλαμικού κράτους. Απηύθυνε μάλιστα «ειδικό κάλεσμα» σε δικαστές, γιατρούς, μηχανικούς και άτομα με στρατιωτική και διοικητική πείρα.
Κι ενώ συνεχίζονται οι επιθέσεις των τζιχαντιστών που ελέγχουν ήδη μεγάλες εκτάσεις στα βόρεια και δυτικά, τα Ηνωμένα Εθνη ανακοίνωσαν χθες ότι τουλάχιστον 2.417 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράκ τον Ιούνιο. Μάλιστα σ' αυτό τον απολογισμό περιλαμβάνεται ο μεγαλύτερος αριθμός αμάχων στη διάρκεια του χρόνου.
Εν τω μεταξύ, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αυξήσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στο Ιράκ, στέλνοντας περίπου 300 επιπλέον στρατιώτες, ελικόπτερα κι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Οι πρώτοι 200 άνδρες των ειδικών δυνάμεων έφθασαν ήδη, ώστε να ενισχύσουν την ασφάλεια στην πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά και στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Την πρόθεσή της να προμηθεύσει με όπλα τη Βαγδάτη, αν διατυπωθεί τέτοιο αίτημα, εξέφρασε η Τεχεράνη, διά στόματος του Ιρανού υφυπουργού Εξωτερικών, Χουσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, που σχολίασε επίσης ότι η Ουάσιγκτον επιχειρεί να δημιουργήσει στο Ιράκ μια «δεύτερη Ουκρανία».
«Δημοψήφισμα»
Χθες, ο πρόεδρος της αυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, εξέφρασε, μιλώντας στο δίκτυο BBC, την επιθυμία του να διοργανωθεί εντός των επόμενων μηνών δημοψήφισμα για ανεξαρτησία, αφού, όπως είπε, μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ, η χώρα είναι ήδη διαιρεμένη.
Οι περισσότεροι σύμμαχοι του Ιράκ φοβούνται το διαμελισμό του. Η τουρκική κυβέρνηση αντιτάσσεται σθεναρά σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο και έχει υπογραμμίσει την ανάγκη να παραμείνει η χώρα ενωμένη. Αντίθετα, την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν υποστηρίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
(Πηγές: AFP-Reuters-ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

οι απόψεις των αναγνωστών είναι προσωπικές και ουδεμία εξ αυτών δεν αντιπροσωπεύει απόψεις των διαχειριστών του παρόντος ιστολογίου.
Παρακαλείστε να είσθε κόσμιοι.
Σχόλια με άσεμνο ή υβριστικό καθ¨οιονδήποτε τρόπο περιεχόμενο θα αφαιρούνται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ο περίφημος Μύθος του Σπηλαίου από τον Πλάτωνα που σου «ανοίγει» το μυαλό

Ο μύθος αυτός διηγείται πως ένας μακρύς διάδρομος καταλήγει σε ένα σκοτεινό σπήλαιο, κάτω από τη γη, όπου βρίσκονται από την παιδική τ...