3/7/14

ΤΟ ΓΕΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ ΑΡΚΟΥΔΑ


Επιστήμονας που αφιέρωσε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του στην αναζήτηση της αλήθειας πίσω από το Γέτι ανακάλυψε πως το περίεργο αυτό πλάσμα είναι μια μεγάλη, τριχωτή  αρκούδα.
 
Ο λόγος για τον καθηγητή γενετικής Μπράιαν Σάικς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που μαζί με την ερευνητική του ομάδα, έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας (Proceedings of Royal Society B).
 
Δύο από τα δείγματα μιας μεγάλης ανάλυσης που έκανε έδειξαν ότι το DNA του Γέτι ταυτίζεται 100% με την πολική αρκούδα.
 
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο και το "Science", οι ερευνητές δήλωσαν ότι ανάμεσα στις υποτιθέμενες τρίχες του Γέτι, εκτός από τις τρίχες διαφόρων ζώων, υπήρχαν επίσης ανθρώπινες τρίχες, χορτάρια και υαλονήματα.
 
Bryan Sykes analysed 57 'yeti hair' samples and found most were not hair at all
O Σάικς ανέλυσε 57 τρίχες του Γέτι για να καταλήξει στα εν λόγω συμπεράσματα
 
«Μην τα παρατάτε, ο Γέτι μπορεί ακόμη να βρίσκεται εκεί έξω!», δήλωσε ο Μπράιαν Σάικς. Παρόλ’ αυτά όπως είπε, όταν ξεκίνησε τη νέα έρευνα, συλλέγοντας δείγματα από μουσεία και ιδιώτες, υπολόγιζε ότι η πιθανότητα επιτυχίας ήταν μόλις 5%. «Δεν απέκλεια να βρεθεί το γενετικό «αποτύπωμα» κάποιου Νεάντερταλ» πρόσθεσε.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/scitech/science/140386#sthash.PNtXUhVf.t0lflqXv.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

οι απόψεις των αναγνωστών είναι προσωπικές και ουδεμία εξ αυτών δεν αντιπροσωπεύει απόψεις των διαχειριστών του παρόντος ιστολογίου.
Παρακαλείστε να είσθε κόσμιοι.
Σχόλια με άσεμνο ή υβριστικό καθ¨οιονδήποτε τρόπο περιεχόμενο θα αφαιρούνται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ο περίφημος Μύθος του Σπηλαίου από τον Πλάτωνα που σου «ανοίγει» το μυαλό

Ο μύθος αυτός διηγείται πως ένας μακρύς διάδρομος καταλήγει σε ένα σκοτεινό σπήλαιο, κάτω από τη γη, όπου βρίσκονται από την παιδική τ...